Strömavbrott dom första 24 timmarna utan ström . Här är checklista

Strömavbrott dom första 24 timmarna utan ström . Här är checklista

Här en bra och smart checklista på vad man kan göra de första 24 timmarna utan ström:
  1. Kontrollera om strömavbrottet endast gäller ditt hem eller hela området. Ring ditt elbolag för att få information om eventuella kända strömavbrott och uppskattad åtgärdstid.

  2. Kontrollera din elcentral för att se om säkringarna eller automatsäkringarna har lösts ut. Om så är fallet, försök att återställa dem och se om strömmen kommer tillbaka.

  3. Samla ihop all nödvändig utrustning som ficklampor, batterier, ljus, och batteridrivna radio eller telefonladdare.

  4. Ta bort alla känsliga elektroniska apparater och apparater med känsliga elektroniska delar ur vägguttagen.

  5. Kontrollera matförrådet och förbered dig för att behöva tillaga mat utan el. Ha en plan för att kunna laga mat på gasolgrill eller annan alternativ värme eller matlagning utrustning.

  6. Se till att ha tillräckligt med vatten för att dricka och för hygienändamål. Fyll på badkar och andra behållare med vatten.

  7. Håll dörrar och fönster stängda för att hålla värmen inne och kyla ute om det är kallt ute. Öppna fönster för ventilation om det är varmt ute.

  8. Håll dig informerad om strömavbrottet och uppdateringar från ditt elbolag genom att lyssna på batteridrivna radio eller kontakta elbolaget för information.

  9. Se till att ha en lista över viktiga telefonnummer, inklusive ditt elbolag och en elektriker, för att kunna kontakta dem snabbt vid behov.

  10. Överväg att söka skydd på en säker plats om strömavbrottet pågår under en längre tid och väderförhållandena är dåliga.

Tilbage til blog