Familjen Sjölund väljer plushem.se paket Hero som fungerar med och utan nät el, samt strömavbrott.

Familjen Sjölund väljer plushem.se paket Hero som fungerar med och utan nät el, samt strömavbrott.

- Vi valde plushem.se för deras system där Victron Energy inverters och Elin energy batterier är överlägset. Bägge företagen är från Europa och erhåller service på svenska. Med den helhetslösning fanns det inte något som kunde matcha eller i närheten erbjuda det plushem.se hade. Nu kan vi bygga ut vårt system utan att någonsin behöva byta grunden.

Familjen Sjölund hade alltid varit intresserad av att leva utanför nätet och minska sitt koldioxidavtryck. Dock ville dom ha nät el som en trygghet men i grunden skulle det fungera helt off-grid, så ett system som fungerar även vid strömavbrott helt enkelt.

När de flyttade till ett avlägset område på landsbygden bestämde de sig för att investera i solenergi. De ville ha ett system som skulle fungera utan att förlita sig på elnätet, och efter att ha gjort lite forskning hittade de ett företag som kunde förse dem med exakt det de letade efter på plushem.se paket Hero.

Solenergisystemet de valde bestod av ett antal solpaneler monterade på taket av deras hem, samt en batteribank för att lagra den energi som genereras av panelerna. De hade också en växelriktare för att omvandla DC-energin från panelerna till AC-energi som kunde användas för att driva deras apparater och elektronik.

Till en början var familjen lite nervös över att enbart förlita sig på solenergi, men de upptäckte snart att deras system var mer än kapabelt att tillgodose deras behov. De kunde köra alla sina apparater, inklusive sitt kylskåp, tvättmaskin och till och med sin TV och datorer, utan några problem. De hade också gott om kraft för att ladda sina telefoner och andra enheter, och de behövde aldrig oroa sig för att få slut på elektricitet.

De kunde minska sitt koldioxidavtryck och sänka sina elräkningar samtidigt. Deras system var så tillförlitligt behövde de aldrig oroa sig för strömavbrott eller avbrott.

Tilbage til blog