Därför fungerar bara solcellerplus solceller när hela byn som har solceller får strömavbrott

Därför fungerar bara solcellerplus solceller när hela byn som har solceller får strömavbrott

Solceller är en populär lösning för att producera egen el och minska beroendet av externa energikällor. Men vad händer om strömmen går? Kan man fortfarande använda solcellerna då? Svaret är ja, men det beror på vilken typ av solceller man har installerat.

Plushem.se är en svensk leverantör av solceller som satsar på hög kvalitet och säkerhet. Alla deras solcellspaket kommer med en Manuel omkopplare som gör det möjligt att använda solcellerna även vid strömavbrott. Detta är en mycket viktig funktion för att garantera en trygg och pålitlig energiförsörjning, speciellt om man bor på en plats där strömavbrott kan vara vanligt förekommande.

Men varför fungerar inte andra solceller vid strömavbrott? Det beror på att de flesta solceller är kopplade till elnätet och inte kan användas utan strömförsörjning från det. Plushem.se däremot använder en inverter som är utrustad med en funktion för att automatiskt stänga av solcellsanläggningen vid strömavbrott. När strömmen återvänder aktiveras Manuel omkopplaren, vilket gör det möjligt att fortsätta använda solcellerna.

Det är också viktigt att notera att om man har en växelriktare som går sönder kan det innebära att hela solcellsanläggningen slutar att fungera. Därför är det viktigt att ha en Manuel omkopplare som gör det möjligt att byta till en backup-lösning, t.ex. en dieselgenerator. Plushem.se inkluderar alltid en Manuel omkopplare som standard i sina solcellspaket, vilket gör att man kan vara säker på att man alltid har tillgång till el även om något skulle gå fel med växelriktaren.

På bilden i artikeln kan man se en illustration om hur hus med solceller installerade på taket skiljer sig. dessa husen åt är att det ena huset har Plushem.se solceller med Manuel omkopplare, medan det andra husen har andra solceller som inte fungerar vid strömavbrott. Det är tydligt att huset med Plushem.se solceller har fördelen av att kunna använda solcellerna även vid strömavbrott, vilket gör att man alltid har tillgång till elektricitet och slipper oroa sig för avbrott i energiförsörjningen.

Sammanfattningsvis är Plushem.se solceller ett utmärkt val för den som vill ha en säker och pålitlig energiförsörjning. Med deras högkvalitativa solcellspaket och Manuel omkopplare kan man vara säker på att man alltid har tillgång till el, även vid strömavbrott eller om något skulle gå fel med växelriktaren. Beställ ditt solcellspaket från Plushem.se Och säkra elförsörjningen 365 dagar om året.

Back to blog